Close

1995 Toyota Tercel Questions

Get answers to questions about your 1995 Toyota Tercel at RepairPal. Find solutions, diagnose problems and get back on the road.

Refine by vehicle
×
Choose your vehicle
No car image 94a1663db56199c5353592009e34aaa51078a2469bed068bb8d6f0ba43accf97
Get a Repair Estimate
Guaranteed by certified locations nationwide. Learn more
RepairPal estimates are guaranteed at over 1,700 quality certified locations nationwide. Learn more
43
questions

I have checked the egr valve itself and cleaned it as well as the vacuum modulator. I've scrubbed the metal pipe to the manifold and all the tiny tubes as well. Egr valve is stumbling like it should when in idle and pressing up on diaphragm. Releases as it should. The filter is clean on the vac mod. Should I go ahead and clean inside the manifold where it all connects? I hear it can get clogged shut with carbon and will generally throw a p0401. I'm about 124k miles. Manual transmission 4spd with no power steering but I do have air-conditioning. Please help as I'm taking a road trip soon n need to get this fixed as well as learning what to do as I'm a girl and I should know this stuff

cuts off sometimes while driving i pop the clutch and it starts right back up....sometime the car has to have warmed up to do this

Especially in the morning it's like a belt sound

I have a 4 cylinder automatic that will jerk hard at times when accelerating at 40 and 60 -65 miles hr I have replaced all belts and sensors within 2 years could this be transmission or another issue ?

I could take fuse out and reinstall fuse it will stay off for a couple days then come back on.
It still passes smog test.

I am changing front bearings

The temp slide control has very little effect on the air temp. Even on fresh air the air is warm with control on cold and warmer but not hot moved to hot. Same with a/c on. Slightly cold on cold and warmer on warm.

i already have old one out just dont know what kind it is

i had someone check my front wheel bearings by putting the front end up on jacks and accelerating the wheels at speedometer reading of 40mph. the right wheel seemed to respond normally, but the left wheel turned considerably slower than the right.

i had had the same person replace both bearing assemblies. my concern is that when he reassembled components to the hubs, he made a mistake with the left hub reassembly and that the linkage to the wheel is not right.

The engine will cut out when driving at a consistent speed in wet conditons and stall when coming to a stop, also in wet conditions. When you step on the accelerator it comes out of it, until you try to go a consistent speed again.

my ignition works and my car will start, but my steering wheel just won't unlock.

moaning noise coming from between steering components while moving.

The car has been a great little car always runs great but just the other day (after I got it inspected) turned it off in front of the house and 'Now,it'll turn over but it wont fire...so I changed the plugs (all 4)and the plug wires (all 4)...'2 of'em (3 & 4) have the coil pac's, but it still wont fire!What can be the problum?

I replaced the rear wheel bearings on my car and now have a slight squeaking noise in the drivers side rear only when im doing about 40 or faster and only when i turn right. do i need to get it checked out or is it not much to worry about?

changed the brakes and right caliper