12
questions

or this is the part I think I need
Toyota T100 1996-1998 Relay Integration Box Module Computer ECU 82641-34010
I installed a DVMotorsport gas saver and after one tank of gas My truck stays in low gear , and the low gear is light up on the dash , and the seat belt light stays on unless I shift into low,. And the shifter still moves through all the gears, is it this part and is there a way to test this electronic box ? ? ? ? and I am thinking the gas save module I put on cause all this ,. I feel i should get my money back from them plus the cost of what ever replacement I find, What do you think
Thank
Eric

will it work

2 and 5 cycler light come on said not fireing code. they said they check everything.

I've heard it both ways, mostly that they need to be replaced by someone trying to sell me an expensive new set.
My car-nut buddy says they're fine, never need replacing.

But my truck seems to sit a little lower on the driver's side (I'm not THAT heavy, only 175 lbs!) and the suspension seems to squeak sometimes going over the bump into my driveway.

What's the deal?

It had been around 5,000 miles since I had it changed at a shop, and after I put the 5 quarts in that the manual suggested, it read way above full on the dipstick.

My car-repair nut friend thinks I have the wrong dipstick, possibly I got a 4-cyl dipstick for a 6-cyl engine?

But that doesn't explain the missing 2 quarts of oil. The truck isn't burning it, there would be a black cloud following me, and I park every night in my driveway and would spot a leak immediately, but there's none.

Ideas??

I've mistakenly trusted various shops with changing my oil and checking my fluids, but recently noticed a leak in my radiator, so I bought the part and asked a friend to help.
While swapping in the new radiator, my friend disconnected the hose that runs from the transmission to the radiator (I didn't know it did this, I'm not much of a car guy) and he smelled a bit of the fluid that dripped out, around 1/2 cup. He said it smelled bad, burnt.
After the job was done, I started the truck to move it and immediately knew something was wrong. The transmission felt like it was grinding. I shut it off and we checked the fluid level - it didn't register on the dipstick.
We added 3 quarts, and it finally showed on the bottom of the stick, but my friend advised against adding too much, saying it might make a bad problem worse faster.
Now it works, but I can feel it slipping a bit.

Am I totally hosed?
Should I replace the thing or try rebuilding it? Truck has 203,000 miles and I was hoping to keep it a couple more years. Time to replace the entire truck?

I'd rather have a manual transmission, does it make sense to switch now?

I am looking to buy a 98 t100 4x4 187k. All looks good except that when braking quickly, truck pops out of gear. Pops back in when you start back up. Owner said needs a new silenoid. I am a little worried since I do not want to get into a big tranny job. Any help you could offer would be greatly appreciated. I plan on taking to dealer to do a prepurchase but want to know if I am just wasting my time?? Thanks!!

Where do you find the brake fluid module on a 1998 t100 v6 and is there anything special I should know?

I have a 98 t-100 4 wd works at times and does not at others. If the 4wd indicator light was on 4wd worked. If i shifted in and the indicator did not light 4wd did not work. I pulled the switch or piston that moves the fork back and forth shifted in and out and the fork did not move. I noticed it is opperated by vaccume. not sure how this works if it is a burst of vac or constant to trigger the piston. once removed I could not detect vac with my finger. Is it more commonly a vac issue or is the mechanisim know to fail. I did not notice any breaks in the vac lines and all were hooked up. The truck also otherwise runs great. I only have 130,000 miles. Thanks in advace for any help

JUST STARED ONE DAY ON THE ROAD. WHEN YOU GET UP TO 40 IT STARTES MAKING NOISE AND VEBRATION,UP TO 60 65 ITS SLOWES DOWN A LITTLE BIT . IF YOU TURN TO THE RIGHT IT STOPES TILL YOU STRIGHT UP AND BACK TO THE SAME TILL DOWN TO 40 ARE LOWER IT STOPES. JUST PUT NEW TIRES ON IT NOT 100 MILES YET. HELP PLEASE WHAT IS IT ?

noise coming from rear end. might be axle bearings.are the bearings preased on can job be done at home.also does the rear gear come out in one peace. i have exper. with amer. type veh not to sure about toyo. thanks for your help . the zip