Close

1997 Oldsmobile 88 Questions

Get answers to questions about your 1997 Oldsmobile 88 at RepairPal. Find solutions, diagnose problems and get back on the road.

Refine by vehicle
×
Choose your vehicle
No car image 94a1663db56199c5353592009e34aaa51078a2469bed068bb8d6f0ba43accf97
Get a Repair Estimate
Guaranteed by certified locations nationwide. Learn more
RepairPal estimates are guaranteed at over 1,700 quality certified locations nationwide. Learn more
40
questions

It only takes 3 minutes on average to get to the 3/4 mark for the temp. My coolant and radiator levels are good. .should I not drive car till this is fixed if indeed its to high of a temp

When I first start it up it spits and sputters a little bit as if I have bad spark plugs also there's a loud whining coming from the transmission I think it's the transmission is what it sounds like and the front end is shaking really bad

Fuel pressures good, icm was checked n is good

My mom gave me the car. She had some backyard mechanic replace the ignition a year ago. Since then, it has been having problems. It won't start some days, after sitting for a day then it will start. It wont start sometimes and you have to wait for the security light to shut off then it starts. Last time it died for them, the dome light was flickering and the windows wouldn't roll down. It has only done this a few times to them. I was driving it to work, went to roll the window down and the car just died. It turns over and sounds like it wants to start but wont. My mom thinks it has to do with the guy who replaced the ignition. ANY help would be greatly appreciated!!! Thank you!

seems to be either starved or flooded with fuel.

seems to either be starved of fuel or to much.

some wires were pulled down and the plastic broken but where the key
goes is ok will the whole column have to be replaced

Applied the brake today, heard a sound like a piston crunching against a rotor, this is when the anti lock brake light and traction control off lights both came on. I can tell the traction control is not working properly now, the brakes seem fine. Any suggestions on what the problem might be? And how do I fix it? (everything was fine before this.) The car has just over 100k miles on it.

grinding is the telltale sign

The security light is on and its not blinking what do i do




Smooth acceleration up to 60mph. Then the car "JERKS" as if your pressing "ON the gas-OFF the gas." Twice per second, over & over & over. At the same time the RPM gauge is fluctuating "FROM 2000 down to 1500" then back to 2000rpm over & over & over. Until finally it jerks itself up to around 65-70mph. before it smooth's out again. Happens sooner going uphill under load. Also when there is more than two people in the car. NO CODES OR LIGHTS ON DASH CLUSTER...? Very frustrating! please help...

Smooth acceleration up to 60mph. Then the car "JERKS" as if your pressing "ON the gas-OFF the gas." Twice per second, over & over & over. At the same time the RPM gauge is fluctuating "FROM 2000 down to 1500" then back to 2000rpm over & over & over. Until finally it jerks itself up to around 65-70mph. before it smooth's out again. Happens sooner going uphill under load. Also when there is more than two people in the car. NO CODES OR LIGHTS ON DASH CLUSTER...? Very frustrating! please help...