8
questions

trying to have car smogged but missing hose that connects from fuel tank to evac need to trace from fuel tank to evac on 1988 sable not 1990

tank to engine. A hose is missing from the tank to valve and am unavle to complete smog test for evac emission with out it

Replaced ignition module, cap & rotor, spark plugs, alternator, water temp sensor, battery, voltage regulator and car still looses spark usually after heating up. I ran the spark test light on it & thats how I found out it was loosing spark. Leaves me stranded sometimes. So far I put about 500-600$ into this. Please help....?

uses excessive fuel,(like 15 mpg!)
) from a strongly running engine otherwise.... whenbraked at stoplights she shudders surges in place of idling.
oh and she often needs coaxing when restarting if warm.
also displays rough idle on cold start thar soon smooths out. but often needs throttle pressure to accomplish smooth out

If I try to excellerate too fast I hear a short squeal. Once I get to third gear the car is fine.

i Would like to know where is the transmission vacuum on this car located

transmission leaks fluid mainly when I take a long trip.I fill it up to safe checkered box on dipstick and it does not leak til i take a trip on the highway and the it leaks a spot about 4 inches by morning then during around town driving maybe a drop on the pan

I have a 1990 Mercury Sable, 3.0 engine, 40K orig. miles. I bought it a year ago, was running fine. Starting having trouble in the morning starting, had to keep my foot on the gas to keep it running. Then it started to backfire, sputter and lose power over time. Had a diagnostic run, not throwing codes, was told the fuel pump, replaced the fuel filter and pump. Not the problem. The plugs are good, rotor good, have spark, injectors fine. Pressure was fine thru the rails, regulator was fine. Now it wont start at all. Any suggestions?