Key would not turn. Message came on, something about "check brake system". Took key out. But with the door open, the radio and the windows still worked, you could hear something was on somewhere in the firewall between you and the engine. Let the car rest for 10 minutes, came back and the car started. Turned the car off. Tried to restart and the same thing happened again. Finally had to disconnect the battery. Re-connected the battery this morning,it started and everything seems fine. Any ideas, am leery about driving it anywhere now.

I took my Mariner(80k miles on it) into the dealer due to the p/s recall and asked to check out AC that was not cooling well. They just called to recommend replacing entire system at a total cost of $2800 and change. This seems very high to me. They offered to reprice using after market parts instead of Ford but I'm afraid this isn't going to help much. Any idea what a fair price on this type of work would be?

how can I reset the system myself?

This has never happened before.

So I have recently been having a lot of problems with my car. About a year ago my radio/navigation screen wouldnt work every now and again. My car was still running & I was fully able to drive it, but the screen wouldnt work & when I would push the power knob the Mercury symbol would show on the screen with the time & then it would go blank & stay that way. Sometimes it would start workin again while I was driving, other times it wouldnt start working again for days. Shortly after my 1st battery died & that didnt have that problem for about another year. And then it happened again where the screen wouldnt work and then a few weeks later my car wouldnt start because my battery had died. So I got another battery and went on vacation for 2 weeks & when I came back my battery was dead yet again. I didnt leave any lights on or anything. Im thinkin there might be some kind of drainage or maybe its the alternator if there is one. Can anyone help or has anyone else gone through this??
I also got some kind of flap on my electric motor replaced & it cost over $300 to fix. Has anyone had to do this & know whats the purpose of it? I feel like the I really got screwed over by the dealership.
Thanks All!!!!