the pump comes on an off while idling an when driving will shift fine but occasionally the trans light will come on. the only time you can get in reverse is when the pump will make screeching noise,

I was braking moderately heavily into my driveway as usual but this time my car came to an immediate halt just as I was abt to change down to 2nd & the engine cut out simultaneously, like it wld in an accident. I hv felt abs shudder before so I know what it is, but this was something else. My car came to a dead stop & shut down! Is this how abs works in a mk 3 spyder? There was no indication on my dash of an error when I restarted the engine (I didnt notice one when it stopped so maybe it was functioning as it should? But there was no abs light either) And it drove ok the short distance (20m) from the curb to my garage. Ive never experienced this in my car & im sure ive pushed it harder in the 11 years ive driven it from new. I was only doing 50-60kmh in 3rd before I began to brake. Car has done 83000km and is serviced annually, plus some. Had front bumper replaced last week after a driver reversed into my parked car. Will someone pls enlighten me? :-)

The car starts and runs, but will not go into gear. It runs for about 10 seconds and dies before flashing several lights, including the N – neutral light and the Gear light. The HPU runs for about 17 seconds upon opening the door and then shuts off.
When the key is at the ON position, the HPU switches on and off several times with the clutch solenoid engaging and disengaging in between. Then it finally stops.

I have inspected the SMT fluid and there appears to be no metal that I can see, but I did replace it anyway. I also replaced the battery. It is brand new. I checked the door switch and it works link it should. I have a read out of the diagnostic codes from the TCU.
They are:

P0900 – Clutch solenoid circuit
P0934 – Accumulator pressure sensor/Low voltage
P2716 – Pressure solenoid

I tested the HPU relay and it is fine.
I also switched the shift stroke sensor and the clutch stroke sensor, but the codes were the same when checked again.

Any help would be appreciated!

what size of person can fit in one of these spyders? only small thin people? any comments on the seat size comfort?

They stay on whether the car is on or off. I did notice one of the light on the top panel in my trunk is out. There should be 3 and only two work.

My mr2 2003 spyder's gauge was blinking the whole time I was driving. I put on brake fluid already but the blinking light won't turn off. What must be the problem?

My car has a 5 speed manual transmission. Where and how can the clutch and transmission fluids be checked and can the fluid(s) be replaced? Where would the drain and filler holes be located for each?

Car is a 5 speed manual with only 20,000 miles on it. Jerky shift is only between 2nd and 3rd. I don't have this problem with other gears and the shifting from 2nd to 3rd is definitely better at low speeds and RPMs (i.e. 10-15 mph and 1500-2000 RPMs.

i was having trouble with the transmission.they said my computer was going bad. is that a common thing? it is being replaced as we speak.how often does that happen? it is very expensive.

how much will it cost to replace my lost cost?

Power steering level is good and pump is not making noise but P/S light is on and power steering is not working

Hello, I have been having trouble with my car for about a year now. Basically when it gets hot (around 3 miles) it fails while shifting. If you give it a few minutes it will start up again, but keeps repeating. I have bought a GSA, HPU, and both Engine and Trans computer. The relearn procedure on the Trans computer will not even begin to do the first step. The codes we keep getting are 1646 and 860. With one of the computer combos (tried all four computers in combinations with each other) we got code 919. My husband is a mechanic and has the repair manual and wiring diagram. don't want to throw more EXPENSIVE parts at it if not sure it will fix. The local dealership wants nothing to do with it. I read alot of people having the same problem, but never see any resolution. Any help would be greatly appreciated. Maybe transmission itself is bad? thanks

Having trouble removing batter, don't have manual and I'm not sure what nut to loosen to remove the positive and negative wires. Please advise thanks