35
questions

the passport sat for a year without a battery, after colliding with a deer. It has been repaired, including a new battery. I forgot to run it before i took it in to get smogged, so it came back showing "not ready" I ran it and all but the catalyst came back ready/cleared. The Passport runs GREAT, and no "check engine " lights of any kind are coming on after running it almost 100 miles. The smog tech said to go online and look up the drive cycle and run it about 10 times, but i cant find a drive cycle for my model, please help!!!

i have put a 99 passport transmission in it and i have no problem wiring the internal harness but none of my chassis colors match the haynes diagram im thinking because its a mid year

plugs are good but still no fire too plugs,dont know what else too try

It was doing good but now it is slipping and also making a rattling noise. What could it be?

started smoking, when I depress the gas pedal there is a clicking noise.

Burning to much fuel

My car runs, but when I press the gas it turns off. I've taken it to the mechanic and they tested it in a scanner but it detects different sensors at different times that is tested. Please help, I'm a woman and I don't know much about this stuff.

When i take off the timing belt cover, sometimes the belt is slack near the tensioner, sometimes it is taut...have already replaced the thermostat, and cleaned and flushed the radiator, and checked the cooling fan clutch

Have checked injectors for pulse with noid light. No pulse.
Have pulled and tested spark plug for spark. No spark.
Have checked codes - getP1290, P1299, P1295, P1515, P1220.
Replaced TPS and checked harness for continuity. All good.
Have replaced the crankshaft position sensor, had PCM checked by technician.
Still no start.
Cleaned and checked grounds, tested coils for voltage, tested injectors for voltage. All good.
Have unwrapped and inspected engine wiring harness for breaks.

NO START. Am ready to drag to auto auction.
Please help!!!

I can shift it manually but it is an automatic

it was low on fluid so I added more fluid

I bought a speed sensor from the junk yard. that worked for a month then the speedometer would jump around and then quit altogether.i just bought a brand new one from auto zone and that didn't fix the speedometer. is there something else? could I have bought a bad sensor?
ty

the only runs on left side turn car off unplug left coils start car on right side turn car off plug left side coils in and restart car runs on all 6 at that point turn car off restartedand car only runs on left side once again