32
questions

I've replaced the alternator , have a brand new battery. Good engine everything works. I jump the car and the car won't hold a charge for to long.

The heater only blows out cold air instead hot not even warm!

It goes for a min then it starts pushing gas out of the canister

I have replaced 4 pumps in 5000 miles.2 differ'nt brands.

My reverse lights have become 2nd/3rd gear lights. From what I can find online, this is a common problem on older Passports/Isuzu Rodeos (same car), and on the 3.2L with a 5spd manual like mine, the sensor is $10 and is located "on top of the transmission". Can't find any more info. Could I get a decent explanation of how to approach replacing this myself? It would be a shame to have to take it to a shop for a $10 switch if I can avoid it.

after replaceingthe belt I rotated the engine twice with no problem ,but the timeing marks did not line back up.how do you know if it is timed right

if i use them the way u normally use ur brakes they lock on me. i have 2 slow down way b4 a turn or light & come 2 a rolling stop. if ive used em 2 much i can feel it about 2 happen. the pedal gets really stiff & barely goes down at all when i press it. when it happens the car hardly moves at all even if i have the gas 2 the floor & eventually wont move at all. i have 2 wait about 30 mins 4 them 2 unlock. i had the brakes changed a cpl wks ago & everything was fine 4 about a wk now its even worse than b4.

can't find any othere thing leaking.

WHEN I SHIFT INTO 3RD GEAR IT LOSES ALL POWER AND DIES YOU HAVE TO PUT IT IN NUETRAL AND PUT ON EMERGENCY BRAKE TO START IT AGAIN, THAT IS IF IT WILL START. I HAVE REPLACED FUEL FILTER,AIR FILTER,CLEANED OUT THE AIR INTAKE.ITS STILL DOING IT WHAT COULD IT BE,

tranny shifts great highway low rpms dont shift very quick 6-7 second delay in reverse

i have changed crankshaft sensor fuel filter fuel pump timming belt new sparkplugs the sparkplugs get wet after a few turns of the crank codes dose not show a thing--three flashs on the check engine light and that is it
please help-----flustrated john c ----thanks

All the autoparts websites say it is located in the upper radiator house but there is only a hard pipe straight into the engine, the lower radiator hose actually goes into a removeable part which is where I am guessing the thermostat actually might be please tell me if this is where it is?

Ran out of gas, re-fueled with about 5 gallons and now passport won't start. I feel I may have clogged fuel filter with tank sediment.

I need a diagnostic done and I want to know the best place to get tires 235 16 I need two. Also I would like to know the kelly blue book value of my 1994 passport 198,000 miles