44
questions

My purge valve keeps getting stuck open! A new one lasts a couple of weeks and then it gets stuck open too! I've been through 5 in the last few months! What could be the problem?

Not consistent

When the vehicle is jacked up and I rock the rear wheels back and forth forcefully, I hear a clunk. It sounds like there is play between the axle and the crown gear.... or something!

The parts store sold me 75 90 weight oil but no additives. Im told I need 80 90 and the additives. Is this so

With the A/C on driving along, occasionally, the heat starts blowing out the driver side vents. Turning engine off and back on again resets the door. Maybe related: just replaced the fan relay connector so the fan would work again. Black wire (out of the seven in the connector) was overheated. This heat/A/C thing was happening before the fan quit though so its probably not related to the connector.

I can turn off truck and restart engine after a half minute and it will come on for a few minutes again then it goes out again. Works fine at night (dark time) but daytime I have this problem. Have relaced blend door actuator. Codes: PO466,P0455,P0300 Bought new gas cap, plugs and wires. Haven't reset check engine light yet. But light did go out for about a week then came back on. Anyone have an idea?

I can turn off truck and restart engine after a half minute and it will come on for a few minutes again then it goes out again. Works fine at night (dark time) but daytime I have this problem. Have relaced blend door actuator. Codes: PO466,P0455,P0300 Bought new gas cap, plugs and wires. Haven't reset check engine light yet. But light did go out for about a week then came back on. Anyone have an idea?

I can turn off truck and restart engine after a half minute and it will come on for a few minutes again then it goes out again.

then it goes back to not shifting.

While sitting still I can turn the knob to any speed 1-5 and get nothing. Once I get to above 30-40 I get air but only blows low speed regardless of what number the dial is on. At highway speeds it's steady but low. If I turn the knob to off it turns off. If I push the "cold" button (the snowflake) it lights up, air even comes out cold, but only once I'm up to speed. So in other words it works when I'm moving, doesn't when I'm not. It's like the a/c works but it'll only blow when I'm driving. I don't know if this makes sense to anybody but me, but help if you understand hahah.

Then it'll go in reverse but now it's not going into drive unloi do the same thing, any ideas on what is happening with it?

I've had this truck for about 6 months. When I first got the truck I left it idling for about 45min shut if off then it wouldn't start. Battery was good. took to dealer they found a short in the wiring harness. A few days ago had a similar experience with it not starting after letting it idle for an hour. It smelt as if something had gotten hot.

The truck is a crew cab and I noticed i can hear a air noise like there is a fan going in the back seat area and gets louder on highway and when you step on gas pedal .When i let off gas pedal it gets slightly quiet.