2000 isuzu Rodeo turn off after turn on for a while...how fix it.?

thank a lot

I changed my EGR valve myself but didn't set my readiness monitors then tried to go get a smog and the facility told me their machine couldn't smog my car. Makes sense now after some research. just need to do that and ill be ready.

Wiring for ignition to starter

After starting the car, I put the brake on and try to put the car into drive, but the shifter is stuck in park. It happens Everytime the car is used. Sometimes it gets unstuck when shaking the shifter around .

The fuel light is always on and the gauge is at empty. When the tank is full, the light turns off and the gauge goes up a little. After driving for a little while it goes back to empty and light flashes.

My air conditioner works fine, but I do have to change my fuse often. And I get alot of feedback in my CB radio when both are on.

All the other dash light are fine except the one behind the temp control panel.

I'm trying to replace my serpentine belt. Every time I go to put it on instead of the tensioner making the belt loose to put on it loosens the bolt to take the tensioner off.

At 35 MPH kept accelerated, after I parked and about 20 minutes later I started the car and RPM came back normal.

When the engine gets warm. The biog so we'll start running really really bad then it in reverse it runs bad almost all the time I've replaced a lot of parts including the fuel pump and clean the accelerator table and I'm still having the problems I had one mechanic tell me that it was the timing chain but it doesn't do this all the time not until it warms up before this happened it was running fine I had no problems now it does it all the time and I tried everything and taking it to three or four different mechanics and they all say something different

No lights any where we tried to put cables thinking it was the battery but when we put the fire cable on the other car it thows sparkls .could it be the starter or altenater. Thank you

Check engine light is on code reads fuel sensor put gas in truck and it stops intermittently every few seconds 94,0000original miles

Its burning a lot of oils, smokes comes out from the motor when I step on accelerator smoke comes out from the side of the motor, just change the valve gasket and new spark plugs, made it wrost.

Getting no fuel and when I pour gas straight into it it runs until gas burns

and hot.but still runs hot in about 2-3 miles.replaced radiator and cap.electric fan works,replaced water pump.and fan clutch. no signs of leak anywhere.

The shop went through the transmission twice after test driving it and they said it isn't shifting correctly due to lack of compression. They suspect that it may be the ecm/powertrain computer, any suggestions? 2002 Isuzu rodeo.