Close

Ford Aerostar Questions

Get answers to questions about your Ford Aerostar at RepairPal. Find solutions, diagnose problems and get back on the road.

Refine by vehicle
×
Choose your vehicle
No car image 94a1663db56199c5353592009e34aaa51078a2469bed068bb8d6f0ba43accf97
Get a Repair Estimate
Guaranteed by certified locations nationwide. Learn more
RepairPal estimates are guaranteed at over 1,700 quality certified locations nationwide. Learn more
246
questions

I recently replaced the starter in my van. After doing so I started it and began to drive. About 5 miles later I list 100% power (lights, engine, EVERYTHING) while driving. After pulling to the side of the road I tried to start it but all I get is a click. I checked the the grounds, the alternator, replaced the battery, the starter solenoid and relay, and checked all fuses. Why did I loose all power and now I can't start it? Oh and no the motor did seize.

Engine pulsates up & down, up, & down "at cold start only," then runs evenly, but lacks major power. Bad Gas Millage, but no emmisions smell really. It's a 3.0liter short-wheel base van w/ rebuild 80,000miles ago. It has been sitting for over 2yrs. I'm getting it back to running cond. I've changed plugs, bad coil wire. Checked, Cleaned, & Bench tested MAF, MAP, BARO, Purge Val. Sol. replace several vacc lines, etc. QUESTION is does it, or does it not have an EGR Valve? Where is it located? Thanks,

Scott S. Kennewick, WA.

It looks to be easy to access from the front , but I need to know how to release & load the belt tensioner.

I want to change my oil pan and wondering how long it takes and what is needed tool wise. Also which other parts need to be removed.

Current owner states this is an all wheel drive van but it has button on the dash that has something to do with 4 wheel drive. Can someone explain how all this works on this Ford product.

I am trying to change the spark plugs on my 1995 aerostar and am unable to get to the passenger side

After running out of gas it started bogging and sputtering at times.

Power. Bogging down too. What could it be. Feul pump still seems to be pumpin om.

thermostat changed, heater core changed,temp gugage low at all times. Cardboard in front of radiator raises tempature gugage still no heat. remove cardboard and gugage immeadately drops back

I changed the fuel filter and still having trouble with it boging out at 50 and 60 miles per hour. I like the van it only has 70000 on it just need alittle help.

if it does start, i'll start driving , then all power shuts off . it cranks, you can hear fuel pump, starter works, i have a spark, full of fuel .

what causes it to over heat and lose water

I cannot find the brake filler cap. I see the oil, transmission fluid, antifreeze, window washing fluid and power steering but I do not see the cap to fill brake fluid. Can you tell me where to fide it?

van leaked ourt

When I accellerate the engines just starts working as if i am reving it and when i let go of gas for a few seconds and then give some gas again goes back to normal.

took the distribitor cap off and found a broken router button. replaced cap and button still want start and its not firing. whats up?

Chirping clicking noise started at rear of engine about a week ago. 178,000miles on engine. Ford aerostar 3.0.

I loaned out the van; it came back with the side door not being able to open. I've tried locking, unlocking, prying, and removing the top inside panel, but not a budge. How do I get it open before it can even be fixed?

1994 ford aerostar

Has been running rough for a while. Happened before and I put it in neutral and pushed it forward then in drive then park and it started right up. Then drove 1,00 miles no problem. Each time after sitting a day or two problem returns.

Small amount of air comes through the defrost when any of the positions are on the dial. Can't get A/C to come through the proper vents How do I fix?

Is my engine blown

Oil sending unit seems ok; I apply gas w/ brake to maintain a steady gauge at stops. I have added "no leak" to oil, and it helps for a while. I thought this May be vacuum problem with regulator valve on side of transmission ( an oil diaphragm inside), and have the part, but no tools/ equip to replace it. Before I send it to a shop, I would truly appreciate some insight as to whether this is advisable.