42
questions

even at level ground when I try to start ahead it seems to choke. What gives?

How do I keep it from backing out. Im losing fluid. Radiator was just changed out and lines screwed in properly.

gasket too much or not enough for it is now leaking at the gasket?

out the old gasket part of the gasket came with it. so I replaced it with new. I was too quick with that question sorry.

Old gasket seem to be OK still in tack. Can I reuse it and can I place new gasket on top of old?

With switch in the on position head lights von't go on if it is cold, when we run it for a while or park it in the sun for a while head lights will go on.

To NV and want to repair it before I do. The NV repair shops are very expensive as to AZ. I'm told its not that difficult of a fix that is under or around the distributor. The report said: "High Speed CO 3.03% Greater than 1.20% and High Speed HG 227 Greater than 220 parts per million." Can anyone give me advice on this and how to fix it. At that same time of the test I had a few small holes in the muffler. I replaced it. Do you think that had anything to do with my van flunking?

Cannot get the old oil filter out. Made 3 trips to auto store for tools. Nothing has worked. Wits end. Please help.

Most of the lights in the instrument cluster are dead.

a tranny shop thinks its the planet plates gears inside, but it only happens in drive and starts about 3/4 miles down the road. If I drive in 2nd or 1st it does not sound. Another tranny shop says the planet gears only operate in 2nd and 3rd. I have an automatic. To replace the planet gears we are looking at a whole new tranny job costing $1500. What if that's not it? Any suggestions?

It starts at about 30 mph. Sometime it doesn't sound at all. If I drop down rpm's it will quite out. I was told it was my wheel bearings. I replaced those and the rotors and it still is their. I was told it was my drive train and when they lifted it up they found nothing wrong. I changed an idler pulley and the serpinteen belt and it still is their. A transmission shop says its sound like a bearing inside. They want $1400 to change it out. It runs good and doesn't sound all the time. About 6 months ago I changed out a water pump and used the old clutch could It be that? I am having a small problem with a leak in my power sterring holder. Coould it be that or in the sterring housing. Im dazed and confused. Hope its nothte tranny.

the hvac vacuum harness that connects to the ac/heater switch module became brittle and all the vacuum hoses fell apart. now I do not know to which slot the 6 wires of vacuum hoses will go to. Anyone who owns a 1986 dodge ram van wagon could help check under the dash on how the hoses are connected. Benjie

Had the starter replaced in my 1990 Dodge RAM Van B150 3.9L and noticed on my way home that the Voltmeter & Temperature gauges were not working. The other gauges are working fine.

Question: when removing the starter could the mechanic have unplugged some wires connected to these gauges and forgot to plug them back in?

Or could it be a fuse?

Thanks, your help is appreciated.

and as many fuse links as I could find. Checked blower by running a test direct from batt. and its OK. negative wire from blower is intact. Tested the good fuse 30amp,location and got a positive light. But when I test the green wire going to the blower from that fuse I get nothing. any ideas will help.

switch/control lever and cant remember what goes where? I have a thick beige wire, a medium blue and green wire and a thin dark brown. On the lever switch behind their is an H and M and a B. nothing on the 4th connection. Can you tell me about it? and the same wires leed into the glove compartment and go into a small cardboard like flat unit on the back wall of the glove compartment. what is that?

today I was #19, How can I go directly to my problem question and answer? though I like helping where I can it is cumbersome to go one after the other searching?

I also tried tester on 3 connections to blower lever control behind main unit on dash and found nothing. Should their be a live wire there? Fuse is OK what to do next?

I replaced the ignition switch last year and it didnt happen but that doesnt seem like the problem. Any help?

I installed a new switch lever but that wasn't the problem. Im trying to find the heater blower resister. Is it under the hood, or under the glove compartment or under the dash inside? Is that the problem?

the small bypasss hose on the right upper side of he water pump is hard to replace. I need to remove the air compressor and move it aside, im told. What bolts do I remove to do it?

I was trying to replace the thermostat and had removed the alternator and was able to get to the bolts but the first one just snapped off when I tried to remove it. I had to replace everything due to time constraints and need to repair it soon because it is leaking water badly. I have the radiator cap on but not locked down to keep the pressure from blowing out all of the water in the system. Any help would be appreciated.

I have no power going to my starter but it turns over when probed. I also have no power to my instrument panel or radio but i have power to my head lights. i tried to replace the electrical part of my inigition switch and the two relays on the drivers side on the firewall. this problem came with no warnig at all.

fuel gauge not workijg

I hear the fuel pump click when I turn the engine over. I figured I would just take the filter off and change it to see if that was it. Novice here... and I am broke as can be and honestly just want to sell the thing. I got the left clamp loose... the right clamp looks different than the left and no clamp to remove. Obviously don't want to put too much pressure and break the thing. How do i get that right side off?

please help

cant find location of thermostat

Haynes Manual states it is in the center of the dashboard. I cannot locate this piece of equipment anywhere. There are 2 pin type connectors and 2 more blade type connectors just hanging. HELP!!!!

Wiring diagrams and schematics in Haynes manual does not show specific locations, Check Engine light came on and showed the following codes after initiation:45, 37, and 23. If these sensors need to be replaced, what's the best way to locate them?

i HAVE CHANGED THE ECM,CRANK SENSOR,COIL,DIST CAP,ROTOR,AND PICK UP IN DIST.