I know break downs are going to happen because mechanical parts often fail. I have had the transmission rebuilt but have had one problem after another with my A/C. My local Napa dealer has an 02 that has electric fans and swore that all the 2006's had the same. After giving him my vin and him doing research he also came to the conclusion that it doesn't have it. I just wanted to know if the fan clutch is for a special order or was it a military option? With all the problems I've been dealing with id love an electric fan. I know my accumulator is bad because I can smell freon in the cab, I can usually put stop leak in it to stop it up but it's now I'm also losing gas at the pressure release valve in the bottom of the air compressor. Last but not least, does the blend door actuator also control the defroster? As I went to turn the defroster on one morning because the windshield was fogged up, I heard a little ping noise. My truck hasn't blown any air through the top of the dash since.

It's starts off fine but as soon as I get on the freeway and get to 70 mph it begins to Rev very high and sticks at 3 RPMS..sometimes if I let off the gas it will shift but not always eventually it will shift gears and the rpms will drop to normal..I replaced the shift solenoid and the governor pressure solenoid ..but no change still review high
Is my professor G out there anywhere.

Trans was normal temp to touch truck cranks won't start and my scan tool won't communicate with computer now not sure what to do

Have typical trans problem of trans cant decide what gear to be in when at low speeds had fixed twice went out again 78000 miles on truck. Now truck is stuck in low linkage is jamed in tranny???? Diconected linkage and shift lever on trans is stuck in low gear....not a 4x4 ......any ideas can i drop pan and see linkage from their ? Is tranny shot or just lemon.

And the dash lights won't shut off unless I turn the left turn signal on. The turn signal flashes when the lights ain't on but when they on the signal won't blink just solid light.

Truck will not start, no cranking. Disconnected batteries at same ti.E and tried no progress. I checked the codes from the dash an it doesn't show any. Fuel pump runs non stop when key is in on position. Checked all fuses and all are fine. All lights ,radio, blinkers etc.work. wanted to send power direct to ECM but don't know power supply or what wires to tie in to. Please someone respond with fix or advice to test something else.

Parking Brake Cable Undone at Foot Assembly

hood struts replacements

ABS,Parking brake,check engine lights always on while running .speedometer working. any help ,would APPRICIATE IT.

I replaced spark plugs & wires ,dis cap,rot button,coil,and oxygen sensor still backfires and misses but not all the time any suggestions

i changed all sensors throttle body 02 sensors and crank ,and instaled plenum and intake gaskets ,does not have vacuum leaks

the OBDII test sys not ready. I drove the truck approx. 150 miles.why does it still say not ready?

Heater blows hot on passenger side but not driver side.Every time you start truck the lights come on for comp and recirculate buttons.I can turn off by pushing buttons.Heat comes out passenger side but not driver side. The lights on button issue makes me think main controller. Please help

The engine warning light is also on.

After running truck an shut off will not start. Will turn over but kills battery because it will not start until it cools down

I have replaced both sensors, (1 on trans. & 1 on rear axle. I tried a different Instrument cluster. I even replaced the ignition. It still doesn't work. I do not see a sensor on the left front wheel. This is a 2wd. I am lost. Can anyone tell me where to look next?

Hey guys I got my trans back in today everything went good I put fluid in took it for a ride was shifting perfect then started to slip so I came back home checked fluid it was low I added fluid but still acting weird it will only move when I first start it for a bit then I have to shut it off and start again to get it to move.. any ideas? 47rh

After this my map lights came on. i took out the remote starter and seen that it was melted. The map lights will now not shut off. I had my truck scanned and it pulls no codes. I have turned the dimmer switch on and off, disconnected the battery, checked the fuses and none of this seems to be the problem. They even come on and flicker when I am driving. They are dim when flickering. Is there anyone else who has had this problem and is there a way to fix it?

This warning light came on my truck that looks like a lightening bolt in between two this... ) (. I have never in my life seen this before what does it mean and what do I do to fix it?

My truck it's been running with no problems except for some gears slipping so I took it to get the transmission rebuild when they put the transmission back my engine started to act up loosing power and shaking

Now speedometer wont wont work