My car, a 2013 Chrysler 300 S (Glacier) with a 3.6L engine stays in AWD all the time and does not shift into RWD. I took it to the dealer, they said there were no codes found, except old one ESP. They said it meant nothing. Next day, I took the car to a local hotel’s heated garage and drove in circles about 1 mile on dry concrete at low speed, total time 40 min with breaks. The car still stayed in AWD. Car’s thermometer reading for ambient temp was 14* F all day long. The temp in the hotel garage was approximately 38*F.
I took the car back to the dealer. This time they updated BCM TEMP, created star case # XXX and kept the car in their shop overnight. They replaced temp sensor. Temp reading became 65*F. The dealer’s mechanic was driving the car in the shop but the car stayed in AWD. He wrote to Chrysler adviser that he noticed that when he put the car in neutral it changes to RWD but as soon as it put in drive it instantly changes to AWD. He was advised to REPLACE DTCM. Below is what was done:
Flash software for AMP, LBSS (?), BCM, PCM (I believe he meant DTCM).
On the service report it stated that now “AWD is working correctly. *Note that AWD will be active if outside temp is below 40* F (!!!!???), wipers are on or humidity is high (more then 20%), ESP off, and if the vehicle is in sport mode.” But when I came to get the car the problem was not fixed. The car started in RWD but the moment the mechanic began driving slowly the car jumped to AWD and started doing exactly the same as before: in neutral it changes to RWD but as soon as it was put in drive it instantly changes to AWD. The mechanic said that it is because of high humidity in the shop. I had to take the car home, it was New Year’s Eve but the service manager agreed that I could bring it back.
I am afraid that I will have to wait until spring, when the temperature is above 40*F, to verify that the car is shifting out of AWD and into RWD. Also, my manufacture’s warranty expires in March. Please advise me, if the highway is clear and dry but the temperature is about 30* F – should it be in AWD? (I have read the Owner’s Manuel.)

Anti skid light on engine wot accelerate

My heat and cold hand want move it stays down on cold and if I cut it off to try to restart it my car
Want start

off,when I turned car on took off it begain to sputter check engine light flashing,car died,restarted drive then die at stops,then I heard a noise around transmission zing will not go into any gears shifter work no forward or reverse gears
I had no previous issues no warning no nothin prior

had to pull the fuse to stop the wipers don't matter what speed I put the wipers on it stay on the low speed. The window sprayer does not work either.

Initially would shutter when in reverse but would back up eventually lost all power in reverse. How do I check transmittion fluid level?

Rat chewed off my coil plug wire to number 4 cylinder and I believe right across number 4 injector fuel rail harness connector rewired with automotive wired replaced plugs no longer misfire picks up fine and idles rough still checked engine light reads open circuit in all my injectors I know the wires are not the best enclosed but I still have them rewired where he chewed off could I have a bad pcm or just need to replace connectors for both coil and injector harness cause he chewed them down to the wire so I had to remove terminal to make it hold another wire.

What adjustment do you make to the engine besides changing get spark plugs.

Like it losing pressure, i changed thermostat, and water pump, yet still acts funny. Fyi. I blew fusees while touching wrong battery post

trunk release quit and shifter gets stuck whenever it feels like it not always might do it for a week then again month or two later

Car cuts off when idling or slowing. Cam sensor and throttle body replaced. No Codes. Negative full diagnostic. Is this a recall issue

sometime on for awild .i start it up in the morning go to work it ,work just fine drive about 3 mile it start

Warning light turn on while driving and car turns off. Replaced engine, throttle body and gas pedal already. Please help

Car is an 5,7 hemi touring AWD with just 50.000 mls
Wheels, discs and drivetrain have been various times by off and non official engineers without any solution. Rubberbushings have been replaced

cigarette light does not work

trunk light does not work, with a new bulb replaced

It's sounds to me like maybe the actuater door sticking?? I no I spelled it wrong. actuator lol

Now the engine light is on

The light turned on when i had the engine on. but the light already turned off when i turn on the engine. What happends if i keep running the car?

Car gets hot but temp gauge only goes a little past half way. Fans do not come on when engine is hot, only when AV is on

Car has 80000 miles on it now. Water got into transmission due to gasket leak.

My steering wheel shakes really bad when I'm stopping and it has a rattle noise in engine when running

Ocures every time I stop

My steering wheel shakes really bad when I'm stopping and it has a rattle noise in engine when running

Ocures every time I stop

I pulled off, shut it off, restarted & it was fine. 30mis later (about 5 miles from home) it came on again.. Scheduled for the shop later this week.
Any idea what I'm getting into? Costly? Easy fix?