Close

Chevrolet Blazer Questions

Get answers to questions about your Chevrolet Blazer at RepairPal. Find solutions, diagnose problems and get back on the road.

Refine by vehicle
×
Choose your vehicle
No car image 94a1663db56199c5353592009e34aaa51078a2469bed068bb8d6f0ba43accf97
Get a Repair Estimate
Guaranteed by certified locations nationwide. Learn more
RepairPal estimates are guaranteed at over 1,700 quality certified locations nationwide. Learn more
1,082
questions

going 20 to 30 mph the rpms go up and down from 1000 to 2000 rpms . the engine does not rev up or feel like its bogging down. only thing i noticed is that the steering feels a little hard. powersteering pump is not whinning . could the pump be causing my rpms to go up n down?

I'm leaking coolant and it right under a.c. on driver side. Ever time I fill radiator it leaks out near the valve cover gasket. I checked them they were good. What else could it be.

It will turn over now but will not start

and a constant beep started. I took out and tested the alternator *- no problems. Charged the battery full - checked fuses -still no clue- no shorts in alternator wires. Any Ideas ?

It started out splattering. When pressing fuel pedal. And when it was up hill or the gas got low.. the same thing would happen or it would try to shut off. Like it wasn't getting gas. Just to crank it I would have to prime it a few times and feed gas constantly to the throttle. Next thing u know I'm driving home and the fuel line underneath my driver side popped loose and oil was coming out. As black as ever. After cranking it and it running for a few minutes I had no problem cranking it throughout the day. But if there were prolonged periods like over night I would have to feed it gas again while someone pressed the gas pedal. Or if it got hot throughout the summer it would seem to be missing and jumping. It also drank lots of gas. More than usual.

Does the gas tank have to be dropped?

What does the part look like? Can you please let me know what I need to fix this problem?

I replace the battery and alternator but still having issues with starting, could it be the starter? The truck sat for a while before i replace those parts but now i have to jump it every time.... whats causing that to happen

I change the spark plugs,rotor cap and distributor cap . redid the timing twice to make sure it was right.got great fuel pressure,so I don't know why it won't start.

My 2004 S10 blazer w/ 4.3L (X engine code) will change from idle speed to almost 0rpm when stopped. This happens when engine is hot or cold. No codes. Only 78k miles on vehicle. What could it be?

95 chevy blazer, v6 vortec 4.3 4door 4Wd

Alright so we are at a loss here and we have had all our friends who re mechanics come out and try to fix it and no dice.
It started day 1 with a rough idle, but then it was fine once you got going. Day 2 it was not only idling rough but it was having trouble accelerating. (Sputtering) Day 3 every time you let off the gas it stalls and won't start unless you spray starting fluid in it, but then it dies immediately. I don't want to keep doing that because I don't want to blow the intake. We replaced the distributor cap and the map sensor. It has fuel and great pressure, and it has good spark. help
Please

I have been told by everyone I know or meet when driving that my Blazer smells strong of straight gas. Not exhaust. When I turn it off and it sits for a minute, it will eventually start making a sound from that same area as if it is letting pressure out. I took it to my mechanic and it turns out that he is the only person that can't smell gas at all. I did buy the blazer from him though, so I don't know what to think. I really don't want to die in a fire mess, and I am seriously sick of having to fill my tank every three days of my driving around. What can I do with this? It's hard times, cash is low, but with my job being out of town, I need my car.

like when slowing down to turn

its appears sometimes only

Radiator was replaced, and haven't had heat since. Replaced the thermostat, checked the blend door actuator and it works, did a heater core flush because one hose is getting hotter than the other, and bled the coolant lines and radiator to release any air pockets. Still no heat. Heater core is not leaking, I don't smell antifreeze when I drive... is there ANYTHING else it could be before I call it and just have my dash ripped out to replace the heater core? I'm 8 and a half months pregnant and need heat for my baby whose due in December.

When the heater fan is turned on, there is a squeal that is high pitch. The sound stays the same at all speeds. Is there a bearing that can be lubricated or does the fan have a bearing that can be replaced?

I recently replaced the transmission filter and one of the solenoids in the transmission pan. Also replaced the EGR valve, MAP sensor, Throttle position sensor, and computer. Still having surging when driving between 45 and 55 MPH. Also when first starting in the morning takes a while to go into reverse. Any help?