Close

2004 Volkswagen Passat Questions

Get answers to your auto repair and car questions. Ask a mechanic for help and get back on the road.

Find questions for your car.
Extended Warranty doesn't want to replace timing belt due to pulley causing slippage/breakage. I have two estimates that recommend replacing with used engine.
I just replaced both headlight assemblies on my 04 Passat. Lights work fine. Front turn signals will not activate. I plugged in the old headlight assembly and turn signals worked. Checked the bulbs and they are fine. Any ideas?
Thanks
Since then only my headlights only come on in highbeam mode. I have tried to change the bulbs but that did not work. How do I revive my low beam lights?
Recently I lost power when I drove over a small bump and then had to pull over as the computer system was freaking out and car wouldn't start without a jump and wouldn't stay running and after jumping it flashed "ALTERNATOR WORKSHOP!". First thought was that the alternator could be bad, had battery tested, it was no good replaced that, took out alternator tested it 3xs and passed each time. Put the car back together and car worked. Fast forward 2-3 weeks and it runs out of coolant again (just bought the car in September 2014), and the car does the same thing and flashes "ALTERNATOR WORKSHOP!" To make matters worse, the oil was checked and it appears to be burned up. The oil was checked 2-3 weeks ago and was fine (no burning oil smell). Also, heat isn't working properly, could be non-related.
Please help!
Was about to replace timing belt due to car now having 106k total miles. Water pump was replaced in August 2012. 40-50k since then.
I replaced my fan in my 2004 passat because the ac was not working 2 days later my alternator goes. Is there any relationship between the two?
Replaced the fan for ac and 2 days later the alternator light is on the car will need a tow to get serviced
I bought the car at 116,000 miles and at 122,000 it had ignition failure. I retrieved a P0321 code. I have charged the battery to 20.7 volts. Then replaced the Crankshaft sensor and the spark plugs, but it still won't start. The spark plugs are not firing. Tested the spark plugs outside of the combustion housing and there was no spark. I also checked the wiring amperage on the Coil wires and they were at 00.002. I would appreciate the help.
Both bulbs are fine
I've only checked the fluid level. I've been told to replace a few things but I don't want to play Russian roulette with parts and spend a crap ton of money. Just recently had a baby and money is tight. Please help!!!
Get an estimate and never overpay again
RepairPal guarantees your repair will be done right.