Close

Ford Taurus Questions

Get answers to your auto repair and car questions. Ask a mechanic for help and get back on the road.

Find questions for your car.
3,886
questions
1999 Ford Taurus. Car was running perfectly. Started car then it died. Have check for fuel, checked fuel pump and replaced fuel filter. Car cranks fine but does not start. Any suggestion on where to look next?
William
What seems to make the problem better or worse? No Change; car turns over but does not start
How long have you had this problem? just started
low coolant light on . coolant is full.no leaks.
How long have you had this problem? a few weeks
I do not here gas pump turn on.
What seems to make the problem better or worse? Car started then turned off while driving a few feet
How long have you had this problem? A few weeks

What seems to make the problem better or worse? doesen't matter hot or cold engine
How long have you had this problem? a while
While driving then I come to a light or yield the car cuts of but I can put it on neutral and turn it right back on
Blower motor doesn't work
The car stops running when at stop lights or when using the brake and turning the wheel It also stops running while idling with the air on..
Car will not start. Believe it to be anti theft issue. How do you reset?
The rpm is going into the red when giving it has and jerking very hard when it finally goes into gear.
When you walk up to the car you can kinda smell gas but there's no leak on the ground and when you cut the car on you can start to smell gas after 10 seconds
Here's what I have so far from chasing the rabbit down the hole...
New Autolite Platinum plugs gapped .042
<2000 miles on Duralast plug wires
New BWD ignition coil pack (twice)
New cats y-pipe with 3rd (Unmonitored) deleted
New Bank 2 Sen 1&2 O2 sensors
New Heated PCV
Vacuum runs 19-21.4 at idle. Drops to 0.5-1.0 on take off then to around 12 to maintain on flat ground.
Idle in park fluctuates between 650-750rpm
Replaced vac line & coupler on the backside of the air intake tube behind the MAF.
Ran the smoke/propane/water mist tests, no leaks
Barely gets up a small hill going 20 with about 50% throttle. All the while stuttering like it has a bad plug
Alt & Batt tested good
Belt and tensioner good

Shows codes P0353(intermittently) & P1000 (constant, no CEL)
I was driving home from work when the odometer, speedometer, tachometer went out.
Having trouble with a/c blowing cold at idle...
the ac will blow out right then switch to defrost on its own then change back
Dont have the car yet bc it needs a battery but i nerd to get the correct one
Get an estimate and never overpay again
RepairPal guarantees your repair will be done right.