Close

2003 Ford Expedition Questions

Get answers to questions about your 2003 Ford Expedition at RepairPal. Find solutions, diagnose problems and get back on the road.

Refine by vehicle
×
Choose your vehicle
No car image 94a1663db56199c5353592009e34aaa51078a2469bed068bb8d6f0ba43accf97
Get a Repair Estimate
Guaranteed by certified locations nationwide. Learn more
RepairPal estimates are guaranteed at over 1,700 quality certified locations nationwide. Learn more
142
questions

Doesn't shift into overdrive. Must drive with the overdrive turned off. Otherwise transmission works fine.

When starting to move I can feel a grinding seems to be coming from the left front wheel. Its very noticeable when turning left. After a few moments as I pick up speed it vanishes. Had a mechanic look at it and he said everything looks ok. He's baffled. Suggested I contact Ford to see if their have been other similar complaints and a resolution. This has been going on for awhile. ( I'm retired so I don't drive everyday, Maybe two days a week to the store and back most of the time. But it is becoming more noticeable) Any ideas??

My expedition is not turning on or makes no crank my lights turn on but not my sterio I change the baterry to a new one it wasn't the problem I took the starter off to get tested and it wasn't the problem either is something electrical so what can it be?

Not long ago I drove to town without any trouble or incidents. I came home,
parked my vehicle. Not a single problem or noise. I have not attempted to
even start it in maybe 3 weeks. So I decide to drive it to town. The battery
was down. So I jumped it off. But this time, it would crank. But would not
start. First time it has ever not started. 75 degrees out. The only indicator is
the "oil pressure low" came on. Still will not start, but cranks just as it always
has. The oil level was good. I have tried starting it a few times, and it cranks,
but will not fire. I noticed while it was cranking, the oil pressure does not
change while cranking. It remains at 'no pressure', which is odd, because it
has always had good pressure. Will "low oil pressure" indicator cause it not
to fire? Does the pressure register while cranking? Any ideas?

Car was running fine , parked it ,later went to start and engine turns over but won't crank. Found another troubleshooting site suggesting fuel relay in fuse panel that iscsoldered in so I replaced the whole fuse panel with new one. Still won't crank up. Located the restart button on fuel shut-off in rear and tried that. Doesn't seem to be that either. What to check next?

I started driving one day I noticed my O/D light was blinking on my Dash I recently changed the fluid on my transmission and my transmission is Shifting great I don't know why it started blinking does anybody know why this is happening?

No power on acceleration and would die in reverse.

I see everyone having the same problems I had with my 2003 Expd. Stalling, then cranking but not turning over. I changed my fuel pump, my battery, my fuel filter, and then I got some good info. The relay Fuse board in the Expeditions are somehow getting damp. The fuses when damp will burn up. I found a relay board and ordered a new fuel relay fuse. Luckily I knew a fellow who saudered my new fuse on and my truck started! I dont know how Ford is getting away with no recalling this fuse moisture issue. Good luck all. I hope I didn't confuse the hell out of Everyone.

We replaced all those parts and still no start I am getting a buzzing noise from the fuse box any suggestions on what the problem could be please help

and forth between normal temperature and dropping to cold

An engine loses power

Fuel pump is good has new spark plugs and new coils fused are good as well ..what else could it be ...

See if the fuel pump works and spark plugs on you ignition coils are new a crank but it won't start and the fuses are good too what else can it be

Battery dead. When I jump it it cranks. If I leave it in park its runs for a few minutes then everything dies and I have to jump it again.... But when I put it in drive after starting, no matter if I floor the gas pedal, the revs rapidly decrease and it dies after driving about 10 yards.... What do y'all think that is