Close

1999 Ford Expedition Questions

Get answers to your auto repair and car questions. Ask a mechanic for help and get back on the road.

Find questions for your car.
213
questions
Area temp here in summer time is 90' to 105'
While driving on interstate engine starts to over heat if A\C is turned on
New thermostats 192'
New coolant
Radiator flushed
Using we're theirs a lot of hills 80%
Refrigerant level good, compressor is turning, has good pressure no leaks
On the engine it is connected to the PVC tube and to the front Intake what is the other tube facing the rear going to
Replaced the bulb, replaced the brake switch, replaced the arm for signals and cruse control. Checked the connection at the bulb that has power. Check the wire harness on passenger side up to the kick panel on passenger side. Where do I go from there. Help!!!!!!!!!!!!
Has anyone heard of the ignition coils made by motor craft beibg defective ?
I have checked connectors and coils also spark plugs
What else can I do
The first time it happened, when I went outside in the morning the radio was on and would not go off even with no key. Other times the front blower would be on or the ding warning would go off with no key. I finally realized the connection with rain after a couple of dead batteries and now I have to cover the front of the car with a tarp so that something doesn't get wet any time it rains. Has anyone had a similar problem and is there a repair?
Checked with a Valve Guage Tester and read Late Ingition Timing
I have checked for leaks
Coil on plugs good
Put new spark plugs
upper hose hot lower hose cold thought it might be a blockage changed radiator still no heat
1999 Expedition V8 5.4L
Rough Idle
Engine miss
Stalling
Vehicle didn't have a misfire just a bad coil in #8, so I decided to replace all Spark Plugs and Coils, Trottle position sensor,EGR pressure Feedback sensor,EGR valve,Idle Control valve after all this was done I got codes P0353 and P0356, checked connecters and rechecked spark plugs and also changed out coils 3-6 but Notting what can I Do now
Got a PO353, PO356,PO358 after changing all Spark Plugs and all Coil on Plugs, also getting misfire when gas pedal is released
Starts up fine
Checked connects look okay
Checked spark plugs look okay
Checked wiring
Changed Coils all 8 and spark plugs
Didnt have this problem before
Also getting a misfire
Get an estimate and never overpay again
RepairPal guarantees your repair will be done right.