Close

2000 Chevrolet Silverado 1500 Questions

Get answers to your auto repair and car questions. Ask a mechanic for help and get back on the road.

Find questions for your car.
258
questions
It has a rough idle at cold temperatures (below 10°F), I tried replacing the pcv valve and fuel line filter, as well as checked the air intake sensor, and the problem still exists. Any suggestions??
it idles normal then slow then back to normal? and when I stop it wants to l like lunge forward? I have to hold the brakes! 5.3 ltr engine v8. my dtc code says faulty knocking sensors? not sure if there is something else wrong before replacing sensors never had this issue before?
When I turn the key to start, all power/electrical cuts off. As if the battery disconnects.
check engine light came on code read MAF sensor, before replacing was going to clean it what am i looking for exactly, and best way to clean?
Previous owner used mobil 1 5w30 full synthetic and defense brand filter. Is it ok if I switched oil brands? Like quaker state 5w30 full synthetic? Its about $5 cheaper cause I have to buy separate 1qt bottle due to truck taking nearly 6qts
Code came up for fuel pressure regulator, so I replaced that, an autozone recommended changing fuel filter. Connections are pretty rusty, n I do not have flare wrenches. Could I just leave it n have a shop deal with it? I'd hate to twist or strip fittings.
No issues with the engine, just curious. I run Mobil 1 5w 30 that what previous owner used. Can I switch and still have quality oil?
Replaced resistor for blower motor, cause only highest setting worked. It worked fine after that, week later same problem. Now what ?
Service manual says for my model year resistor an relay are assembled together so entire unit gets replaced. How hard to do. What am I looking for? I'd like to buy correct fitting part before tearing everything apart
Blower did make noise on settings 1-4 so I assume it was ready to go anyway.
And it makes no difference weather the temperature selector is set to heat or ac
When I shift to reverse or drive and push accelerator there is a slight noise from rear end. Guessing u joints are bad. Do I need to replace all? Is it expenpsive? How difficult to do on my own
Had charging system tested battery tested "good" 12.59V 930CCA rated 770CCA temp was 65 degrees though. What about below zero temps an wind chill? Starter tested 11.22V 217.2Amps Charging test No load 14.74V Loaded 14.65V I would rather not replace battery if not needed
Just had a rebuilt tyranny installed.
Get an estimate and never overpay again
RepairPal guarantees your repair will be done right.