won't start on 2000 Mercury Cougar

My car was not starting a few months ago and it would start to turn over but never actually start. We took it to a shop and the replaced the fuel filter and changed the oil (because I flooded it by starting it 50 times) and it started working. It worked fine for 2 months and started having the same issue a week ago. I only started it 3 or 4 times this time. When the tow truck showed up to take it to the shop again it started (about 2 days after trying to start it). Once started it runs fine. It still starts 3 days later like no problems. I was getting a 0430 error which is the bank 2 cat or the o2 sensors but that it no long showing as a code now that the car is starting. I am wondering if the cat is hollowed out and causing flooding or if it is just the o2 sensors. Any thoughts?

by in Wichita, KS on March 16, 2011
1 answer
ANSWER by on March 19, 2011
If they look the same, try it.
Related Items:
The brakes went out to almost nothing, so I bought new lines, and brake fliud, but the right side won't bleed out. What's wrong?
...has a brand new battery from autozone the alternator is about three years old and now the car won't start at all It's low on gas my light comes on at 50 and the gas is at 33 and when i go for the acce...
I replaced the starter and still nothing.The lights,radio,etc. work but it doesn't make a sound when you try to crank it. Could it be the ignition switch? Any other ideas?
I know the Distributor mounted TFI causes this, But the TFI is mounted on the radiator on the 1988. What can cause this problem?
Put new ignition in 2000 cougar but is won't start. How do I reset or disable the factory security system

Related Content