Car Problem Reports

Lexus LS430 Volume Control Problems With Premiun Stereo System

 
Lexus LS430 Problem
32 Reports
Me Too
Edit

Model Years Affected: 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006

Average Mileage: 94,577 mi (40,000 mi - 251,000 mi)

Verified

Vehicles equipped with premium Mark Levinson stereo may experience no sound or volume that goes to maximum level by itself. An improved amplifier is available to rectify this problem.

  • Visitor, , 106,000 mi

    No sound coming from stereo (factory default Mark Levinson system). The system controls all appear to be working except the volume control--doesn't display a current volume (no sound is coming out ) and neither turning the volume dial nor adjusting the steering volume control causes anything to happen.

    Flag This
  • jimerr, , 217,550 mi
     Rookie

    Mark Levison system,LS 430, Navigation shows all functions of the radio, on/off, am fm cd. In CD mode it shows time for song playing, but no sound.
    Six months ago if i turned the vol knob, the volume would come on full blast. Now it may be several minutes or hours that it will come on, but i must always turn the volume knob. Some times it plays, other times not. when not playing and i go to the sound screen there are no bars for fade, balance, or bass/treble/ midrange. While playing i do have the adjustable sound bars.
    Most of the time the radio does not play.
    The navigation and climate control functions work fine.

    Flag This
  • Visitor,

    i'VE HAD THE SAME PROBLEM WITH MY LS 430.. FIRST SPEAKERS ARE CRACKLING, THEN WHEN VOLUME GOES UP, THE RADIO CUTS OFF. IT WILL NOT PLAY FOR DAYS, THEN COMES ON ALL OF A SUDDEN...

    Flag This
  • Visitor, , 91,000 mi

    Sound crackles, hisses very loudly, then cuts out altogether. Just waiting for the amp to fry completely. Sometimes the crackles and hisses are at full volume, which is really jolting and irritating.

    Flag This
  • Visitor, , 94,000 mi

    Volume stuck. Must turn vehicle off to "reset" volume working correctly.

    Flag This
  •  Rookie

    Sound quit functioning.

    Flag This
  • Visitor, , 60,000 mi

    Amp just died, after a week of static and crackles that start happening randomly.
    Amp cant be repaired here in NZ, what a load of junk!

    Flag This
  • Visitor, , 140,000 mi

    First, rear speakers started buzz, then went off. The radio started intermittant on-off. Some times when it does come on it is full volume and cannot be adjusted.
    Looking for solution. Can I assume it is the amp in the rear panel?

    Flag This
  • Visitor, , 100,000 mi

    Amp stop working about 3 years ago replacement cost $800.

    Flag This
  • Visitor,

    screen shows audio off !

    Flag This
+ See more reports