Rookie

Rookie

37 points

More About Points »

Tworst

Houston, TX

tworst has not written a profile yet.

Recent Activity

Questions & Answers | Problem Reports | Reviews | Comments

Question Asked: 

Car only starts for ten to fifteen seconds. Think oil sending unit is cutting car off. Should oil come out of filter hole while cranking engine?


Flag This
Question Asked: 

18153511221, issue to complex to type out. Please reply with area coffee, so i know to pick up, my name is Tim. Thank you very much if ya have 5 minutes.


Flag This
Question Asked: 

HadHad hole in pan on 3.6L engine, replaced, now no oil flow, can i prime this pump? Engine will only run a few seconds before sending unit shuts it down?


Flag This
Question Answered: 

Cam shaft actuator valves are going to be connected directly into your block, there are two of them, on the intake side. Wiring clip goes to each, and you can remove them. Easy to get to, you will have to remove airbox, and maybe move power steering resevoir out of the way. What size engine is that?


Flag This
Question Asked: 

cleaned ocv solenoid valves, next step is camshaft position sensor, and thinking oil pressure switch. Any other ideas would be greatly appreciated. Replaced oil pan, huge pain, and codes popped right after. Car runs smooth for anywhere from 5 to 10 seconds at idle, then comes to an abrupt halt. Thanks in advance for any advice.


Flag This
Question Asked: 

Oil pump is internal on crank, but I did not see anything leading into pan from engine compartment, is that normal on this engine? Have other issues and questions, but this will give me a good start, and help me to direct my next line of questioning. Thanks in advance.


Flag This
Answer Ranks