Starts ok....mis fires/spudders upon acceleration... on 1992 Mercedes-Benz 300TE

Recently changed fuel pump, plugs, wires, distributor cap and checked coil resistance: .8 ohms primary 8,300 ohms secondary cold. Seems ok. Any suggestions where to go from here ??

by in San Diego, CA on March 15, 2012
1 answer 1 comment
ANSWER by on March 15, 2012
Your engine uses mechanical Bosch fuel injection similar to that used on Volvo, Peugeot, and VW. It was a great system but was easily damaged by water in the fuel or dirty fuel. Few younger guys know this fuel system well any more. Find a trustworthy independent Mercedes repair shop they will be familiar with this car. Check the basics first. These were a great car,many still on the road with huge mileage. There is a company that independent auto repair shops get their information from, this same information is available inexpensively for people that work on their own cars.. The information is year make and model specific, covering repair procedures, torque specifications, fluid capacities and specifications, service bulletins, component locations, wiring diagrams ect.... Alldata is very easy to navigate http://bit.ly/AllData_Repair_Manuals_Online
COMMENT by on March 21, 2012
Hello Patrick...Thanks for suggestion... Can you give opinion this symptom: when it idles it is ok...stable...no problem.. when I accelerate in Park... if done gently in gradual manner.it revs up very good... I can make spudder when I accelerate fast manner...step on gas pedal quicker.........then it spudders.... is issue possible semi clog in one of lines/sector inside the fuel distributor ?? Tx Albert