been told could be throttle body needs cleaning and map sensor replaced

I'll turn the key and it fires right up but shuts off seconds after. It'll keep doing that as long as I turn the key off before trying again. If I try to start it right back up before turning the key off, I only turns over


my car stalls at a stop at times but will start right back up again, also after driving if I shut the car off it wont start back up have to let it sit for a while sometimes a long while before it will start again HELP

I havent had problems with car and just today It didnt start. I want to know what to look for first .I do minor mechanic work and I want to see if I can fix it

There is no evidence of any leak ... not on the ground and not under the hood. Thanks.

Ive replaced all these patrs. 2 have been more than once or twice. Crank censor and waterpump. I reach 30mph the battery light comes on for a sec and during that sec the car looses power then remains stalling for a few secs..I have to drive it as if it were a standard.. what else could be wrong..? I kbow itll have to be the alternator ecu orr censors.. I dont know. Do you
Oh and also something like' trans can fail' and neutral censor was the two things I remember

can it also go from good running and turn off engine and go in to a store and come back and it will crank but not start and if you wait then try to start engine and it will start and it sets two codes 1 is po700 and 2end one is po727 can you help think you

this hapen when the car was runin and i herad licke and explotion and this hapend. the mecanic disassemble the head and the seal was find an the carter have no oil and water mixed they tollme the block of the engin was bad i i have to replase the all engin can you helme to know hat to do is urgent pease

The mechanic didn't reset the oil change button afterwards. Now the "service engine soon" light is on and the seat belt icon is on. No gauges at all work.

I remove key and auto door locks do not respond I re insert key give it a giggle and I got power and it starts

Just replaced the oil and tranny pan, but the engine light is on and just reads misfire. Don't want to pay for a diagnostic of i can just replace a sensor myself.

Change instrument cluster,checked all fuses still no result

Now gas pedal is starting to stick

oil filter housing spins and not known if safe removal and replacement. currently same oil filter on with silcon seal in attempt to maintain seal - loosing engine pressure on hills and during acceleration. Ive had computer issues with this vehicle and light has been on for 2 yrs - tho drives well (minus the lack of acceleration on hills)

what is cause and cost to remedy Oil Leak at engine block and oil filter

Had a plug in computer check and it reads data but no codes. Think it is a short in wires or loose conection to body control computer, HELP PLEASE.

Hooked to test computer and get computer data but no codes show.
Car runs great preforms well just the gauge cluster problem. What is the solution. We think a short or plug not in all the way or Body control computer???

The engine is not hot according to the temperature guage. Why does it keep running 24/7 if I let it.

I had someone plow into my front end while it was parked. It was fixed and seemed to be running fine. All of a sudden went to start the car one day and it just would not connect. left it over night, next morning started fine. and then the check engine light was on. over the next few days the car would start sometimes and not other times. the ck engine light would come on and go off. I took it to O'Reily auto part to check why the ck engine light is on and he said the computer said it was the transmission speed sensor. Does that sound right and how costly is that to fix?

if its not the fuel line, then where else would fuel be leaking from top of tank, when the car is running that is the only time fuel leaks out

105K miles. recent purchase. since 1st month, mpg drop 3-5. always starts, sometimes no acceleration for awhile ( 5 mins), then OK. Check engine light on intermittently. Smells like gas when stopped and turned off. Any ideas welcome.

Changed radiator installed everything back how it was. Started the car everything ran good but the fans didnt kick on. I checked fuses and plugs. what else can i do.

how do I c test the coils?

I know this is an expensive repair, right now I don't have the funds. I was quoted $2000-$2500. In your opinion is it worth having the repair? It has 72,000 mi., good condition. I'm trying to avoid having a car payment. Any advice is welcomed.

the gas cap was checked did not help.
just happened today for the first time. 3 hrs from home

the Check Engine Soon came on.