111
questions

The AC system had a leak which I had fixed. The front AC works fine. When I took the side panel off I checked the blend door. It moves full travel from cold to hot. I started the van and the AC pipes going in were the same temperature. The small line looks like it goes into a temperature controlled valve. Not sure how that is suppose to work. is there a secondary compressor for the back AC? Maybe electric?

The tire pressure light came on on my van. I noticed the tire was worn so I decided to replace it. The technician says the sensor ring has fallen off the wheel. What does it look like and how can it fall off. Does the ABS system still work without this sensor?

Van stumbles lose power while driving

heat comes out on drivers side whil ac works on passanger side

when I travel on the interstate in Ky at 70 mph, the traction light flashes. It will continue to flash until the engine is shut off. If the light is not flashing when I take it to the transmission shop, is there a memory that they can read?

When I press the break lightly the brake lights come on and stay on. If I don't check it when I park it for the night the lights stay on all night until the battery dies. seems to be worse when it is cold out.

Replaced both the syncronizer camshaft sensor, and crankshaft sensor.

THE SHOP WHERE I WAS CLOSE TOO TOLD ME I NEED TO FIX IT FAST. BEFORE IT, GIVE ME MORE PROBLEMS, IM NOT SURE IF THIS IS TRUE, THEY TOLD ME THAT THEY NEED TO REPLACE SPARK PLUGS N WIRES FUEL FILTER. IS THIS TRUE. WOULD LIKE TO HERE 2ND OPINION. THANKS

WILL TURN OFF WHEN VECHILE IS TURN OFF THEN RESTARTED. AFTER ANOTHER FIFTY MILES THE LIGHT COMES BACK ON. IT IS NOT USING TRANSMISSION FLUID NOR DOES IT SHOW ANY OTHER SIGN OF DANGER. NEVER HAD PROBLEMS UNTIL I WAS HIT IN THE REAR END OF THE VAN. I GOT THE RIDE OUT OF THE SHOP AND HAVE HAD THIS PROBLEM EVER SINCE. I WAS TOLD THE REAR END HAD NOTHING TO DO WITH THE TRANSMISSION. ANY IDEAL WHATS WRONG ARE HOW TO FIX IT

The fault that is coming up is lean bank 1 and 2 fault. I have had the fuel filter and the drive shaft positioning sensor replaced. When driving the van at times the RPM will fall below 100 and it idols real rough.

After you start the van a chime will sound. It will chime 5 times wait 5 seconds then repeat the same for a few minutes. No warning lights are on when this occurs.

My van stalled and died when coming to a stop like it was running out of gas. I had 18 miles to go before empty. (Yeah, I know it's not good to run low) So I make it to get gas and now my check engine light is still on. Took it to Firestone and they said my gaskets need to be replaced. It's running fine now but my check engine light is stil on. If my gaskets all of a sudden needed to be replaced wouldn't I still have some signs of that? Just trying to figure out if running out of gas got some sludge in the fuel or if it is the gaskets.

My parking assist monitors have stopped working. When ignition is turned on on-off switch shows off. Can turn on and indicator light on switch shows on. When approaching object warning will sound momentarily and then system will shut itself off and indicator light on switch shows off and can not turn system back on until ignition has been turned off and then switch will turn system on but repeats problem when nearing an object. Has anyone got the answer to this problem?

fuse is not listed in book and i cannot figure out which one it is. there are no fuse in any slots listed in book as not used, any help would be greatly appreciated

Light on dash will go off when button is pressed but when van is placed in gear comes back on showing sencer is off.

Randomly the Info/odometer display on the dashboard is dim and I cannot read the odometer or info. Tried the dimmer control and turning headlights on and off. They have no effect on increasing the brightness. Randomly Info/odometer will display in full brightness.

What is the fluid dripping from the left rear side behind the tire?

The problem started out with the following errors! 1. crankshaft position sensor fault, 2. misfire detected cylinders 1 and 3, and 3. general check plugs & wires. Check was done at auto parts store so i know they are not the best readers to go by. Replaced Crank sensor, wires and plugs. New error was only misfire detected cylinder #3 and a strong smell of gas in exhaust. Removed coil pack noticed several cracks and thus replaced. No longer have misfire issues but now engine idles rough until it stalls within 15sec to 2 min. Error codes now are P2197 lack of heated 02 sensor indicates lean condition bank 2 sensor 1, P21945 lack of heated 02 sensor indicates lean condition bank 1 sensor 1, P0106(Man. absolute pressure)/BARO or MAF (Mass Air Flow) / VAF (Vane Air Flow) sensor condition, and P0102 (Man. absolute pressure)/BARO or MAF (Mass Air Flow) / VAF (Vane Air Flow) sensor condition. Also still strong gas smell in exhaust, any clues as to what is going on and how the ignition system messed with this?

The car was parked in driveway on a bit of an incline. When starting car I could not get it out of park - noticed that traction light stayed on and window indicated traction light on. I turned car off, did the brake thing, restarted car several times. Car has very low mileage..How can I get car out of park to move and get to a dealership or get rid of traction light?

where is the egr valve located on the 2004 monterey, and do you have an engine diagram?

Car stalls while driving....usually happens around 55mph on hgwy......notice it happens mostly when going up hill or incline. EGR has been replaced...latest read out cited 3rd cylinder. idle's fine

the engine starts fine after less than a minute it dies it will start right back up but keeps cutting off.

Cost to replace transmission with rebuilt transmission?

Last night it was very cold and damp out. I let the van warm up and the windows took along time to defrost. Today I started out for work I didn't let the van heat up and the van hesitated like crazy until it stalled, it started up okay then stalled again. On the third time it worked okay. When I came out to start the van after work I let it heat up alittle and it worked fine.

Our van has been running rough and misfiring for about a week. We have had the spark plugs and wires replaced as well as the catalytic converters. Each repair corrected the problem for only about a day. The check engine light is on again now, and the previous error has been "cylinder 1 misfire". What could be the problem now? Could gas with ethanol cause this problem?
Thank you!!

Raining days my van unlock byself my driver door when I'm driving. When I park my car is the same thing and even sometimes the slidedoor (behind me) open byself. I dont have warning in the front panel. The alarm does not sound, what could be the reason for this?

front and rear bumper sensors stopped working

code po526 in memory low pressure switch low input no ground to ac clutch clutch relay good dash control or pcm?

on long trips and when i go 65

How do you remove the cruise control switches on the steering wheel. I have the necessary skills, I don't have the repair manual providing the step by step proceedure.