Truck runs normal when dry but whenever it rains the engine hesitates and putters badly at times. I have done many things to try and resolve to included replaced distributer and rotor, new plugs and wires, changed the fuel filter but nothing seems to have worked. All parts replaced are original as well. I even took it to a dealer and they checked errors and found one to replace water temperature sensor. I replaced that as well and no difference. Dealer spent several days trying to find the problem and by that time it got dry and ran normal thereby thinking its fixed; that is not the case especially since it has rained and running terribly and at times dangerous during moments of nearly no acceleration.

Does anyone know what the problem might be other than trying what I've stated? This problem has been persistent and frustrating because the truck runs great at other times and I am the original owner.

it has a Northstar engine

it will restart, when i put it in drive it stalls again,usually after five minutes it will start and drive again, the car had not been driven for 8 yrs only occasional starting it had a quarter tank of old gas i put in gas treatment& fuel injection cleaner and added twenty dollars in gas .It has had a tune up ,fuel injectors cleaned, new fuel filter. I saw the old fuel filter and it looked like small pieces of rust or dirt.

I have a 2006 pontiac montana and the service stability system keeps popping up. what can i do to fix this and how much would it run me. thank you very much for helping out.

replaced waterpump,thermostat and head gaskets

driving over bumpy roads cause a rattling sound in the front brakes. When I ride the brake pedal over the same stretch of road the rattle sound goes away. I pulled the front tires off, put load on the shock and tapped with a rubber hammer and couln't replicate the sound.

I did a tune up and all was well. Shortly after I developed a random misfire. New plugs wires, fuel filter. It is a coil over system so its not there. The only thing I can find is the fuel pressure is low. Around 48 psi instead of 62 psi. I didnt get this filter on wrong thanks to the little arrow thats points that way ---->. I have wondered it the fuel trim adjusted so far out with the old plugs that it is just relearning but how long should that take? Could my fuel pump really just be putting this low pressure out all of a sudden? I have stumped myself.

there seems to be no pressure going to the calipers. I treied bleeding the brakes but all it would do was just dribble brake fluid. what should I look for?

Where is the DRL relay located?

low coolant level no leak white smoke???

i have a bad pressure sending unit and need to find it so i can replace it if anyone has a picture of it i would appreciate it

I replaced the spark-plug wires today and after doing so started the car. It started up and runs regular in park. In neutral it shakes a bit more but runs ok. When I put it into reverse it starts to shake hard and eventually dies, same thing when in drive. Pushing on the gas-pedal causes it to die instantly.

I checked to make sure the wires were installed right, they are. I put the old wires back and the problem is still there.

So far from research and more mechanically inclined friends the culprits could be...
One of the sensors, Idle control valve. It could be the fuel filter although I wouldn't think that would make sense since the car runs and revs up fine in drive.

The car has gone through two more major accidents, and numerous small bumps or scrapes from kind people in parking lots.

More info I can provide is... I frequently give rides to my friend who weighs quite a bit and that has worn the car down. The tie-rods need to be replaced. The engine mounts are worn and make the motor shake more then regular.

That's all I can give. I am clueless as to what it is, and I don't have a job currently so replacing parts until I find the cause isn't the biggest option.

Any ideas or helps would be greatly appreciated.

Thank you.

I don't have any diagnostic codes yet.

how do i replace ckankshaft sensor on 2005 kia sorento

I went to Acura dealership and they gave me a drawing showing the relay was on the driver side under the dash, close to the fuse area? I can not find it.

powersteering fluid squirts out from gearbox at the lid