Chevrolet Q&A

Ask Your Question

2005 Chevrolet Monte Carlo Question: no heat

 

Question

mitch48093, 3.8L V6 Supercharged, Warren, MI, October 18, 2009, 07:30
 Rookie

eveything works as far as blower and switching from heat to defrost but just has no heat.Just flushed radiator,and there is no engine light on...any ideas??

4 Answers
Flag This
  • Medium-star Best Answer
    October 18, 2009, 08:32
    Profile_thumbnail
     Master

    I would check the thermostat, the blender door, heater core and the coolant level one of these things could be causing no heat.

    Flag This
  • Reply

    mitch48093, October 18, 2009, 08:49
     Rookie

    thank you for the response,I went out and started playing with switches and seems that the sliders for hot to cold were sticking..long story short i now have hot and cold when switched...thank you again for the very quick response....

    Flag This
  • Reply

    bigdoglove, October 13, 2010, 17:20
     Rookie

    I have done all these things, installed new thermostat.

    Flag This
  • Reply

    OLDS88, January 22, 2011, 12:02
     Rookie

    i'm having the same problem. Do you remember what you did to get the sliders to stop sticking ?

    Reply
    Flag This
  • Answer #2

    December 09, 2010, 14:12
     Rookie

    check for a heat control valve that opens up the flow on the heater hose to the heater core.this is located on the in side to the heater core feel both hoses to see if 1 side is hotter then the other with heat on high

    Reply
    Flag This
  • Answer #3

    Visitor, December 28, 2010, 09:06

    CAN YOU FLUSH AND REFILL A 2000 BUICK LESABRE WITHOUT FLUSHING THE HEATER CORE

    Reply
    Flag This
  • Answer #4

    Visitor, April 08, 2011, 03:50

    bad hot water valve

    Reply
    Flag This