» » »

Ford Q&A

Ask Your Question

2005 Ford Five Hundred Question: no dash lights, flat line guages.

 

Question

Visitor, Flint, MI, May 24, 2011, 19:36

first thing the wrench light went on with the airbag light. Then the guages flat lined and I couldn't tell how fast I wa going, no gas guage, etc. The lights, radio other electronics work.The guages would shake like a surge and then go back up. This has been going on for three weeks. Now I have no guages working, reverse lights stay on and cant get my car started! Replaced the battery in the theft lock on my key ring, but no help. has 77,000 miles and was running fine until this happened. Now i have nothing working. Single mom---can anyone help?

2 Answers
Flag This
  • Answer #1

    May 24, 2011, 21:00
    Profile_thumbnail
     Master

    I am thinking that you have a voltage or amperage power problem from your vehicle's charging system. Specifically - have your alternator performance checked at an appropriate qualified shop by a good tech.

    An alternator with poor output or a bad diode internally can cause all kinds of erratic behavior with your electrical components.

    Click this link for a shop directory near you! https://repairpal.com/directory?address=48506&car_brand_names=Ford

    Good luck!

    Reply
    Flag This
  • Answer #2

    November 21, 2013, 08:00
    Profile_thumbnail
     Technician

    Common problem with these instrument clusters. We repair these and many other instrument clusters at a very reasonable price. Visit http://www.mrwhizard.com for more information.

    Reply
    Flag This