» » »

Dodge Q&A

Ask Your Question

2001 Dodge Dakota Question: Just replaced motor. Can't get it to run. Will start but stalls. Changed plugs.

 

Question

pap at ona, Fulton, MO, February 28, 2014, 17:56
 Rookie

2&8 plugs were wet coils and injecters tested good on ohms test. Would not run with new plugs. What should I check next? Scanner said 2 oxygen sensors bad. I don't if this could cause the problem.

1 Answer
Flag This
  • Answer #1

    asksteevies February 28, 2014, 18:08
    Profile_thumbnail
     Master

    U getting fuel , like is pump working

    Flag This
  • Reply

    pap at ona, February 28, 2014, 18:22
     Rookie

    Yes, about 45 pounds

    Flag This
  • Reply

    asksteevies, February 28, 2014, 18:26
    Profile_thumbnail
     Master

    Damn ,how about spark?or open air leak in manifold ?

    Flag This
  • Reply

    pap at ona, February 28, 2014, 20:22
     Rookie

    Acts like a flooded carberator on older vechiles . it did have two plugs f,flooded with gas

    Flag This
  • Reply

    asksteevies, March 01, 2014, 11:23
    Profile_thumbnail
     Master

    Take fuse out for fuel pump then try it

    Flag This
  • Reply

    pap at ona, March 01, 2014, 13:46
     Rookie

    Tried that still would not run. My thought is because plugs 2&8 are not firing for some reason.

    Flag This
  • Reply

    asksteevies, March 01, 2014, 14:11
    Profile_thumbnail
     Master

    Yes there fouled out if u been trying awile..

    Flag This
  • Reply

    drwallie, March 07, 2014, 08:00
     Rookie

    when you changed the engine did you use the original injectors off the old engine? injectors are match to the engine computer if the engine is a different year the computer may not fire the injectors properly.

    Reply
    Flag This