» » »

Jaguar Q&A

Ask Your Question

2003 Jaguar X-Type Question: Jaguar went into limp mode and engine light came on doing 8o0 mph on freeway?

 

Question

colemand23, Palo Alto, CA, December 27, 2013, 13:44
 Rookie

Hi, My 2003 JAGUAR XTYPE 2.5 V6 AUTOMATIC, went into limp mode while i was going 80 mph on the freeway. The engine light came on and the limp mode light. My mechanic said its in need of a new transmission, Im hoping for something else. The car will go about 5 seconds and drive with just the engine light on and then the limp mode light will go on and car wont really accelerate. Whats weird to me is before this happened, i would be sitting in the car and listeningto music with the switch on right before you turn the car on and if i started it from that point it would go into limp mode, but i would just put it back in park and turn it off. Then it would be fine once I restarted it. Help! I really cant afford a new car or transmission. Im carless and hopeless right now.

3 Answers
Flag This
  • Answer #1

    Hal... (see my shops), December 27, 2013, 13:53
    Profile_thumbnail
     Master

    What was the code it threw? P07xx and you'll need counseling. These Fords go through transmissions quickly.

    Reply
    Flag This
  • Answer #2

    serp77 December 29, 2013, 16:51
     Enthusiast

    "limp mode" is when their is a failure in the electrical system, from your description have your alternator looked at and have the grounds in your car gone through

    Reply
    Flag This
  • Answer #3

    dhuizar April 16, 2014, 08:26
     Rookie

    Had same issue. Check MAF sensor. Its either dirty or toast. Buy MAF sensor cleaner at any auto store for about 8 bucks before spending around 100 for new sensor. Also check for possible air leaks/ worn out hoses for intake before buying sensor. Run car for a few days if problem persists replace sensor. If you use k&n air filter, throw it away, filter oil builds up on sensor and ruins it. Good luck!

    Reply
    Flag This