» » »

Mercury Q&A

Ask Your Question

2005 Mercury Montego Question: I have a 2005 mercury montego. Why doesn't my heater blow hot?

 

Question

patedebear, Sicklerville, NJ, February 06, 2014, 05:43
 Rookie

Just yesterday I replaced the water pump and thermostat.
The heat still blows cold. Now when I turn on the defrost I feel warm air as long as the vegicle is moving. But at an idle both defrost and heat blow cold.

2 Answers
Flag This
  • Answer #1

    G. T. Service Center (3079 Answers) , Stephenville, TX - (254) 638-3236
    ProfessorG February 06, 2014, 05:48
    Profile_thumbnail
     Master

    restricted heater core or still not full of coolant.

    Flag This
  • Reply

    patedebear, February 06, 2014, 08:40
     Rookie

    I checked the core with an air hose while I has it all apart, filled the coolant and bled the system. Still blowing cold

    Reply
    Flag This
  • Medium-star Best Answer
    Greg's Orange Auto (12192 Answers) , Orange, CA - (714) 361-9386
    globalhelper February 06, 2014, 06:11
     Master

    CK MODE DOOR OPERATION

    Flag This
  • Reply

    patedebear, February 06, 2014, 08:44
     Rookie

    This sounds more like the issue. A few months back I was hearing a clicking noise behind the glove box and thought it may have been some sort of vac leak to that door.
    If thats the case whats the fix for it?

    Flag This
  • Reply

    globalhelper, February 06, 2014, 12:43
     Master

    replace mode door,but fords have an issue with there heater box doors breaking best have it ck'd by a mech to be sure

    Reply
    Flag This