I have a 7.3 v8 diesel. it only stays off for about 20 seconds

When I was pulling my trailer down the road my turbo hose on the passenger side ,on my 7.3 blows off and I lose a lot of power reinstalled hose it blew off again.

It starts and runs fine for about 10 min and then stalls. It won't start for several hours. I have replaced the CPS and ICP. Neither has helped. Truck has 215,000 miles and I have owned since new. Any Ideas?

I was driving my truck today and it was running great, made two stops, it started fine, not a problem and then I made a turn on a road to go home and it started skipping really bad, lost power, would not go when I pressed the gas pedal. I pulled it over on the side of the road, tried to give it gas and it ran rough a few minutes and quit. I tried to restart it, it would crank but ran rough and didnt have much power and it quit again. Then it wouldnt crank at all. I got a tow home and now it just turns but wont fire. Any ideas??? PLease help!

The engine would shut off when stopped at stop sign and start right back up and every once in awhile the engine would shake then stop now the check engine light is on

Freon level is good ,clutch engagement issue has been erratic but now no 12 volts to comp.

the truck is all over the road. The local dealership charged $1571 to repair it, but it continues to go all over the road. It all started when I had the upper and lower ball joints replaced. The dealership replaced the steering gear box

In two weeks time, my truck has gotten worse. First was glow plug light staying on and no fuel flow when trying to start. Then last week started shutting off after first get going. Problem is getting worse. If I get all lights on dash (water in fuel light comes on and cycles off), glow plug light goes out and truck starts. If water in fuel light doesn't cycle on, glow plug light stays on, and truck will not push fuel to start. Cycle key over, doesn't always work, sometimes works. 2 nights ago, check engine light finally came on, drew 7 codes, which I don't have here as I type this. New GPR installed today though, so it isn't that now.