» » »

Oldsmobile Q&A

Ask Your Question

1999 Oldsmobile Alero Question: Engine stalls at start up

 

Question

AMD, 3.4L V6, Cathedral City, CA, September 04, 2009, 04:11
 Rookie

I have had an intermittent problem when starting my car especially when the engine is warm. It has a slow crank and stalls at times. I have had the fuel pump, spark plugs, cap and rotor replaced. I picked the car up from the shop and stopped at the market. When I started the car it stalled again I restarted the engine and it was fine. What could the problem be now.

2 Answers
Flag This
  • Medium-star Best Answer
    September 04, 2009, 12:46
     Master

    You may wish to zero in on the slow cranking issue and see if the stalling issue is correct once that is taken care of. For slow cranking you will need a complete inspection of the battery, cables, and starter. One of those items should be the cause of your slow cranking issue.

    Flag This
  • Reply

    AMD, September 05, 2009, 23:32
     Rookie

    Engine is now running fine. $10044.26 later I now notice that when I have my AC on there is alot of water/ condensation under my car when I turn it off it has been very humid out here lately. It is not coolant, it is water. Should I be conerned?

    Reply
    Flag This
  • Answer #2

    October 10, 2013, 06:46
     Enthusiast

    i have that same problem, but mine was caused by the previous owner keeping her foot on the accelerator when she would start it. All I do is keep the key on run for five seconds before starting it.

    Reply
    Flag This