electrical problem on 1997 Saturn SW1

engine stalls if brakes are applied or headlights are turned on. when key is off, the fuel pump runs when the brake is applied or the headlights are turned on.

by in Millport, NY on November 16, 2010
2 answers 1 comment
ANSWER by on November 16, 2010
you have a short somewhere. you need a good electrical shop that will be able to determine where the short occured. by the way, did you add any accessories to your vehicle lately?? may be related. roy
ANSWER by on July 24, 2014
Left Rear Body Ground And Splice Pack Corroded From Moisture...Un Tape From Electrical Harness.... Remove Metal Connector With Little Holes And Clean On A Wire Wheel..... Disassemble Connector.... And Spray Battery Corrosion Cleaner All In IT.....Then Clean With Toothbrush.....Blow Dry With Compressed Air....Reassemble......Should Locate In Left Rear Panel...Connector Splice Is Black With Multiple Black Wires.
2 people like thisFlag inappropiate
COMMENT by on February 02, 2015
I have the exact same problem as above. I have checked everything; batt, alt, switches etc...Thanks so much for your answer! I haven't tried this yet but it was driving me crazy and at least it gives me something to check on my cool old car. Thanks again.
Related Items:
Alarm comes on when opening door even after being locked up over night... engine light is NOT on. Dome light works properly. I suspect the ignition sw or is there a relay that may be stuck in th...
The alternator may fail causing the charge light to illuminate. Driving with this condition will eventually cause the engine to stall due to low system voltage.