Battery runs down on 2006 Chrysler Pacifica

I have replaced the battery 4 times since the car was new in 2006. All have been good quality batteries. I replaced the battery in June of this year and this morning it was dead. Has anyone else had this problem with their Pacifica?

by in Geneva, NE on September 11, 2011
2 answers 1 comment
ANSWER by on September 11, 2011
Just because the battery is "dead" doesn't mean it is bad. I suspect you have a charging problem not a battery problem. It would be nice to know which of the three differant Pacifica models you have or what V-6 engine you have. It sounds like you have a PARASTIC DRAW on the battery. This is above your ability to diagnose. Let a pro find the draw and you will not have to replace a battery for awhile.
COMMENT by on September 11, 2011
It is a Touring model and has the 3.5L V6 engine. You are probably correct in your diagnosis. I put a charger on the battery after I posted the first note and it did not take long before the car started. Thanks for your answer.
ANSWER by on September 11, 2011
make sure it is the correct capacity. the cold cranking amps need to meet oem specs. have a shop check it for you. Roy
Related Items:
Battery died the other day bought a used one. then it died, alternator tested bad, bought a reman. now with a "new" alternator and a good "reman" battery the battery light comes on after about 2 mi...
After ADVANCED AUTO and AUTO ZONE tested and NEW PARTS. NO FIX. I tested battery for drain with ignition off. Computer and Clocks not disconnected. MACH AMP meter in series with positive cable at...
My 2006 Chrysler Pacifica both radiator fans stay running until the battery dies.The check engine light came on too. What is the problem? Is it a computer problem or a resister thing? This vehicle ...
Catalitic converter,timing belt, water pump, timing sensor, Ox sensor, EGR valve,have been replaced, light still comes on. Shows a code 2096 which is still a lean burn. Could it possibly be the u...
My 2004 Chrysler Pacifica will crank over and run for 2 seconds then shut off, then when I try to start it again it will do it again, after a 3rd time the engine won't crank over at all (Just Click...

Related Content