Car Problem Reports

Mercedes-Benz E320 Bad Spark Plug Wires/Ignition Coils May Cause Misfires and Possible CEL

 
Mercedes-Benz E320 Problem
15 Reports
Me Too
Edit

Model Years Affected: 1994, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002

Average Mileage: 180,058 mi (131,000 mi - 209,910 mi)

Verified

Failed spark plug wires and/or ignition coils can cause intermittent misfires (rough running); the Check Engine Light may also illuminate. Diagnoses of the ignition system will be necessary to determine which components are at fault.

  • Visitor, , 182,000 mi

    misfire and rough,plugs and coil fix.

    Flag This
  • Visitor, , 175,000 mi

    I have a 1994 E320 that runs great most of the time but from time to time it will run like it's only hitting on 3 cylinders or something. Normally I can cut it off and wait about a minute and it goes back to running fine. This has been going on about a year and it's getting worse. It has 175000 miles

    Flag This
  • Visitor, , 209,500 mi

    Engine misfires. mechanic said it was a bad coil. he replaced one coil but the engine still misfires intermittently. When at the garage, the engine electronics light would not come on and the engine did not skip. The mechanic replaced a coil he thought was bad but it wasn't bad. Now, he can't get a code on which cylinder is misfiring.

    Flag This
  • Visitor, , 209,910 mi

    Rough idle, hesitation, poor acceleration, cutting out at highway speeds. Asked dealer to diagnose. No luck on first visit. On second visit, dealer determined it was bad spark plug wires that were shorting out. All six were replaced and now runs smooth and strong.

    Flag This
  • Visitor, , 131,000 mi

    This is the second time in 2 months the check engine light came on. The first time they had to replace number 4 injector. Now i need to take it back again.

    Flag This
  •  Rookie

    Car runs rough and very heavy, especially when it's cold. Has a very bad engine vibration during acceleration.

    Flag This
  •  Rookie

    Misfire on cyl 3 due to bad spark plug wire. Another time had a bad coil. Was running very rough.

    Flag This
Ask a Question