» » »

Mercedes-Benz Q&A

Ask Your Question

1992 Mercedes-Benz 300TE Question: 1992 mercedes 300te Wgn random sputter on acceleration..cruise speed better ??

 

Question

siquisiqui, San Diego, CA, February 15, 2012, 09:56
 Rookie

sputter is random...started about 2 weeks ago i notice more obvious when go from stop to cruise speed...once cruise about 60/70 mph its better....replaced fuel pump located under chassis right side rear passenger area about 6 months ago, plugs, distributor rotor/cap...running excellent...recent sputter getting worse as time passes...TX

1 Answer
Flag This
  • Answer #1

    Lusti Motors from Lusti Motors, February 15, 2012, 10:01
     Enthusiast

    I suggest for you to check spark plugs and more important the resistance in your ignition wires, also check coil output. Hope this helps.

    Flag This
  • Reply

    siquisiqui, February 15, 2012, 11:10
     Rookie

    can you please clarify ignition wires...wires from distributor cap to spark plugs ?? correct ?
    includes wire from coil to cap ? TX

    Flag This
  • Reply

    Lusti Motors, February 15, 2012, 11:42
     Enthusiast

    Yes.

    Flag This
  • Reply

    siquisiqui, February 15, 2012, 14:58
     Rookie

    thanx will see if can do. RESULT: I found one ignition wire broken inside...where makes connection plug female.
    Changed all ignition wiresthis week end. Car started up few sputters....then all cleared..ran excellent next 15 minutes...let reach normal engine temp. accelerated hard...70 mph freeway...all good....then when parking after test...again sputter/hesitation....seems failure comes and goes.....can coil fail occasionally ??

    This morning tested again: started normal...warmed up...took for short run...all well fast/slow...
    did not fail.....however noticed in PARK when rev up engine...does spudder and once heard a small pop sound...
    then drove around under load again and no failure....

    Reply
    Flag This